RESİM VE FOTOĞRAFLARINIZI LAZER MARKALAMA MAKİNESİ İLE ÖLÜMSÜZLEŞTİRİN
Fotoğraflar çok özel anların değerli hatıralarıdır. Deneyimleri başkalarıyla paylaşmamızı ve harika zamanları hatırlamamızı sağlarlar.
Bir lazer kullanarak fotoğraflardan ve görüntülerden sonsuza kadar türünün tek örneği benzersiz parçaların yaratılabileceğini biliyor muydunuz?
İster kişisel bir hediye ister kişisel bir hatıra olarak ahşap, eloksallı alüminyum, cam, akrilik ve diğer malzemeler üzerine fotoğraf
gravürleri çok özeldir ve yüksek kaliteli Lazer markalama makinelerimiz ile fotoğrafları ve resimleri lazerle işlemek son derece kolaydır.
SONSUZA KADAR ANILAR
Aile fotoğrafları, sevdiklerinizin portreleri veya özel bir resim - fotoğraf gravürleri benzersizliği ile etkileyicidir ve özel günler için mükemmel bir hediye veya kendi dört duvarınız için çok özel bir mücevher parçası. Bunu olabildiğince esnek bir şekilde uygulayabilmek için, fotoğrafları ve görüntüleri lazerle işlemek kendini kanıtlamıştır. Modern Lazer markalama makinelerimiz ile, yalnızca çok çeşitli yüzeylerin hassas ve sürdürülebilir bir şekilde işlenmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda çok sayıda tasarım seçeneği sunar. İnce çizgi genişlikleri ve filigran süslemeler, karmaşık geometriler ve şekiller kadar hızlı ve hassas bir şekilde uygulanabilir. Kısacası: Ne kadar küçük olursa olsun her detay, yüksek kaliteli Lazer markalama makinelerimiz ile ayrıntılı olarak yeniden üretilebilir.
FOTOĞRAF GRAVÜRÜ İÇİN HANGİ MALZEMELER UYGUNDUR?
Seçilen malzemeye bağlı olarak, fotoğrafları ve görüntüleri lazerle işlerken farklı sonuçlar elde edilebilir. Kontrast nedeniyle, açık renkli ahşap türleri fotoğraf gravürü için özellikle uygundur. Ahşabın kendine özgü dokusu sayesinde, gravür eşsiz bir çekiciliğe sahiptir. Bazalt, kayrak veya granit gibi koyu renkli kaya türleri, taş üzerine motif işlemek için en uygun olanlardır. Malzeme ne kadar ince taneliyse, efektler o kadar hassas ve zengin kontrastlıdır. Ayrıca fotoğrafların veya resimlerin lazerle kazınması çok sayıda başka yüzeye de uygulanabilir:
• Odun/Ahşap
• Cam
• Parke/Laminat
• Eloksallı Alüminyum
• Farklı Kaya türleri
• Altın, Gümüş gibi bazı metaller
BU TAMAMEN BİR TAVIR MESELESİ
Fotoğrafları ve görüntüleri lazerle işlemek için motifleri seçerken hayal gücünüze ihtiyaç var : Burada yaratıcılığınızı serbest bırakabilirsiniz. Yalnızca iyi bir kontrasta dikkat etmeniz önemlidir, çünkü düşük pozlu ve net olmayan ayrıntılara sahip fotoğraflar gravür için daha az uygundur. Ahşap veya cam üzerinde ideal bir sonuç için, çözünürlüğü en az 333 dpi olan yüksek kontrastlı bir motif, akrilik için yaklaşık 500-600 dpi çözünürlük ve anodize alüminyum için 600-1.000 dpi değerinde bir dosya öneririz. Kullanıcı dostu EzCAD lazer yazılımımız, fotoğrafların lazer işleme için optimize edilmesini mümkün kılar.
Ek olarak, çok fazla lazer gücünü çok yüksek bir çözünürlükle birleştirmek genellikle hataya düşüyor. Bu nedenle, yüksek kaliteli malzemelerde yüksek hız (%100'e kadar) ve daha düşük güç (%5-10) kombinasyonu önerilir. İstenirse, lazer kazıma makinemizin performansı da istenen kazıma sonucu elde edilene kadar adım adım artırılabilir. İdeal olarak, malzeme kalıntıları önceden test edilmelidir.
LMS LAZER KAZIMA MAKİNESİ İLE AVANTAJLARINIZ
LMS lazer makinemizi kullanarak fotoğraf kazıma sadece moda olmakla kalmaz, aynı zamanda benzersiz olanaklar sunar ve yüksek kaliteli sonuçlar ve çok sayıda avantajla ikna eder:
En yüksek hassasiyet: Ne kadar küçük veya ince olursa olsun, lazer kazıma makinemiz, fotoğrafları ve görüntüleri lazerle işlerken her küçük ayrıntıyı büyük bir hassasiyetle uygular ve maksimum kalite ile en yüksek seviyede tekrarlanabilirliği garanti eder.
Yüksek esneklik: İster ahşap, ister taş veya alüminyum olsun, lazer makinelerimiz çok çeşitli farklı malzemelerin işlenmesini sağlar.
Sabitleme yok, aşınma yok: Lazer kazıma tamamen temassız olduğu için malzemenin sabitlenmesi gerekmez. Bu, daha az kırılma veya atık olduğu anlamına gelir.
Kalıcı: Lazer kazıma özellikle dayanıklıdır, aşınmaya karşı dayanıklıdır, ısıya ve aside dayanıklıdır ve solmaz.
Zaman alan takım değişimine gerek yoktur. Bu temassız bir süreç olduğu için alet aşınması olmaz ve fotoğraf gravürlerinin kalitesi sürekli olarak yüksek kalır. Bu, takip maliyetlerinin olmadığı ve yatırımınızın en uygun şekilde planlanabileceği anlamına gelir.
Hız: 1000
Güç: 50
Frekans: 50
Laser On: 300
Laser Of: 150
END TC: 300
POLYGON: 100
FİXED DPİ: 500_500
İnvert: işaretli
Pixel Power Adjust: işaretli
Bu sitede yayınlanan parametre ve değerler tamamen bilgi amaçlıdır, hiç bir kişi ve/veya kuruluşa herhangi bir konuda, herhangi bir taahhüt içermemektedir
Bu sitede yer alan bilgilere güvenmekten doğabilecek kayıplar için hiçbir sorumluluk kabul etmiyoruz.
"Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation", kısacası Lazer, optik amplifikasyon yoluyla tutarlı bir ışık yayan bir cihazdır. Gaz lazerleri, fiber lazerler, katı hal lazerleri, boya lazerleri, diyot lazerler ve eksimer lazerler gibi birçok farklı lazer türü vardır. Tüm bu lazer türleri aynı temel bileşenlerle donatılmıştır.
Lazer teknolojisi nasıl kullanılır?
Lazerler, günlük hayatta kullandığımız birçok ürünün temel bileşenleridir. Blu-Ray ve DVD oynatıcılar gibi tüketim malları, veri taşıyıcısında depolanan bilgileri okumak için lazer teknolojisine güvenir. Barkod tarayıcılar, verileri işlemek için lazer teknolojisine güvenir. Lazerler ayrıca LASIK göz ameliyatı gibi çok sayıda cerrahi prosedürde de kullanılmaktadır. İmalatta, çok çeşitli malzemeleri kesmek, kazımak, delmek ve markalamak için lazer cihazları kullanılır.
Lazer teknolojisi, aşağıdakiler dahil birçok uygulamada kullanılmaktadır:
1. Mesafe ölçümlerinde
2. Veri işlemede (DVD, BlueRay, CD-RW)
3. Barkod Okuyucularda
4. Ameliyatlarda
5. Lazer spektroskopisi
6. Holografi
7. Üretimde (Kaynak yaparken, keserken, delerken)
8. Lazer ile malzeme işleme:
kesme
kazıma
markalama
delmek
işaretlemek
yüzey modifikasyonu
"Ezcad/Ezcad2 uygulamasını açtıktan sonra, alt görev çubuğunda "Parametreler" butonuna basın.(Resim 1)
Daha sonra Port sekmesini tıklayın. Port sekmesinde "Markalama Başlama IO" başlığı altında Giriş Portu seçeneğinin yanındaki değeri girin. (Bu değer genellikle 15, 8 veya 4 olur, bu 3 değerde Pedal çalışmıyorsa lütfen diğer değerleri tek tek deneyiniz). Değeri seçtikten sonra ok ile teyidleyip, pedala basarak markalama testi yapınız. Eğer Pedal hiç bir Port değeri ile çalışmıyorsa lütfen Servisiniz ile iletişime geçiniz.(Resim 2) (Resim 3)
3 olası durum vardır:
1. Darbe genişliği ayarını ve " İşaretleme başlatma sinyali kilidini etkinleştir " seçeneğinin kapalı olduğundan emin olun.
2. Bireysel pedallarda sürekli işaretleme sorunları olacaktır, bu nedenle bağlantı noktasındaki filtre sinyalinin artırılması gerekir. (Servis ile iletişime geçiniz)
3. Ayak pedalının hasar görüp görmediğini kontrol edin, bu da aşırı bağlantıya neden olur.
Yapmak istediğiniz işe göre uygun olan ezcad kontrol kartını aşağıdaki tabeladan öğrenebilirsiniz.
EZCAD Uygulaması; Fiber, UV ve Karbondioksit lazer makinelerinde kullanılan bir lazer markalama yazılımıdır. Sizlere burda bu uygulamanın kurulum ve kullanımı hakkında bilgi ve destek olmaya çalışacağız. EZCAD yazılımının kullanım kılavuzunu öğrenmeye başlayalım.
EZCAD nedir?
EZCAD Lazer Markalama, Kesim ve Kazıma makineleri için akıllı bir yazılımdır. EZCAD; Windows XP, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10'un 32 bit veya 64 bit işletim sistemleri ile uyumludur. EZCAD, nesnenin yüzeyindeki metin, desen ve fotoğrafları işaretlemek için lazer markalama makinesi için USB kontrol kartını çalıştıracaktır.
KURULUM:
Lazer markalama makineniz için EZCAD yazılımı nasıl kurulur?
EZCAD yazılımı, 900MHz CPU ve en az 256MB RAM ile bir dizüstü bilgisayar veya PC üzerinde çalışabilir. Genel olarak, mevcut en hızlı dizüstü bilgisayarı veya bilgisayarı öneriyoruz. EZCAD, Microsoft Windows XP'de geliştirildi ve Windows XP, Windows 7, Windows 8 ve Windows10'da çalışacak. EZCAD'in kurulumu çok kolaydır. Yazılımı çalıştırmak için Kurulum CD'sindeki EZCAD klasörünü sabit diske kopyalamanız ve ardından EZCAD dizini altındaki EZCAD.exe'ye çift tıklamanız yeterlidir. EZCAD bazen bir yazılım güvenlik cihazı gerektirir. Bu aygıt, bilgisayardaki USB bağlantı noktasına takılır. Dongle yoksa veya dongle doğru şekilde kurulmazsa bir uyarı belirir ve yazılım demo durumunda çalışır. Demo durumunda yazılımı değerlendirebiliriz ancak dosyaları kaydedemiyoruz ve lazer markalama makinesini kontrol edemiyoruz.
1.USB sürücüsünün, EZCAD yazılım klasörünün içeriğini bilgisayarınıza kopyalayın. EZCAD klasöründeki ek dosya ve klasörleri not edin.
2.Lazer kontrol ünitesinin arkasından gelen USB kablosunun bilgisayarınızın "Belgelerim" bölümüne bağlı olduğundan ve lazer güç anahtarının açık olduğundan emin olun.
3.Fare ile Windows başlat simgesine sol tıklayın ve aygıtlara ve yazıcılara sol tıklayın. Sarı uyarı butonlu USBLMCV2'yi ve belirtilmemiş bir cihazı görmelisiniz.
4.USBLMCV2'ye sağ tıklayın ve özellikleri seçin. Donanım sekmesinde, lazer işareti kontrol panosunu seçin, özellikleri tıklayın, sürücüler sekmesini seçin. Sürücüyü güncelle'ye tıklayın ve manuel aramayı seçin. Belgelerim > EZCAD > Sürücüler'e göz atın. Bilgisayarınıza uyan 32 veya 64 bit klasörü seçin. Sisteminiz, sürücünün başarıyla güncellendiğine yanıt vermelidir. Not: Bilgisayarınızla ilgili bu bilgileri Başlat > Denetim Masası > Sistem'e giderek öğrenebilirsiniz.
5.Ardından, EZCAD programına aşağıdaki gibi kısa bir yol yapın:
EZCAD klasörünü açın. EZCAD klasöründe bir EZCAD dosyası görmelisiniz. EZCAD uygulama dosyasına sağ tıklayın ve kopyayı seçin. Masaüstünüze sağ tıklayın ve kısayolu yapıştır'ı seçin. Ardından, yazılımı açmak için kısayolu kullanabilir ve lazerle yaratıcı ve karlı öğeler oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Ezcad kullanımında zorluk mu çekiyorsunuz? Kullanım için eğitiminizi bizden alabilirsiniz.
Eğitim için bizimle irtibata geçebilirsiniz.
EZCAD Özellikleri:
1. Kullanıcılar grafiklerini özgürce tasarlayabilirler.
2. Çeşitli yazı tipleri desteklenir. TrueType, SHX, JSF (EZCAD tarafından tanımlanan tek satırlı yazı tipi), DMF(Dot Matrix Yazı Tipi), Tek Boyutlu barkod, İki Boyutlu barkod vb. gibi.
3. Esnek değişken metin: lazer işleme sırasında metni gerçek zamanlı olarak değiştirir. Excel veri sayfası desteklenir.
4. Seri bağlantı noktasından doğrudan metin verilerini okuyabilir.
5. Ağ üzerinden doğrudan metin verilerini okuyabilir.
6. Güçlü düğüm düzenleme işlevi, eğri değişikliğini daha kolay hale getirir.
7. Yazılım, grafik çizmek için kullanılan ve farklı işlem parametreleri ayarlanabilen 265 “kalem”i destekleyebilir.
8. Yaygın görüntü türleri desteklenir (bmp, jpg, gif, tga, png, tif, vb.)
9. Ortak vektör görüntüleri desteklenir (ai, dxf, dst, plt, vb.)
10. Görüntü işleme (Gri Tonlamalı, Beyaz / Siyah Dönüşümler)
11. Yuvarlak kapak desteği gibi güçlü tarama işlevleri.
12. Daha uygun IO işlemleri ve yardımcı ekipmanların daha kolay uyumlaştırılması.
13. Dinamik odağı destekler (3 eksenli işleme sistemi).
14. Doğrudan SPI G3 fiber lazeri ve en yeni IPG_YLP ve IPG_YLPM fiber lazeri destekler.
15. Bir açılış dili destekleyen sistem, yazılımı çeşitli diller platformunda çalıştırmayı kolaylaştırır.
Kolyeler, yüzükler ve tılsımlar bir isim, baş harfler veya başka bir kişisel yazı ile kazındığında daha değerli kabul edilir. Altın oldukça yansıtıcı bir yüzeye sahip olduğundan, kesimi için darbeli fiber lazer tercih edilen bir teknolojidir. Daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip bir lazer kullanılarak, ısı malzeme tarafından hızla emilir. Yüksek enerjili bir lazer kullanılmasına rağmen, darbeli fiber lazerin parametreleri son derece ince veya içi boş altın nesneler gibi çok hassas malzemelerle çalışmak üzere ayarlanabilir. Darbeli LMS Fiber Lazer Makine çeşitlerimiz özellikle altın ürünler için kullanılan standart teknolojidir.
Her çeşit malzeme özelliği farklı olduğu için ne kadar derin ve hızlı kesilebilmesi malzemeye bağlıdır. Gümüş, altın, paslanmaz çelik, vs. hepsinde kesim süresi ve derinliği değişecektir. Örneğin altını lazerle kesmek gümüşü kesmeye göre çok daha kolaydır. Lazer makinenizin gücüne göre kesim derinliği de değişecektir. Fikir verme açısından gümüş malzemesi için yaklaşık hangi kalınlıklarda kesim yapılabileceğine bakalım.
20W Fiber lazer makinesi ile 30 mikronluk kesim.
30W Fiber lazer makinesi ile 70 mikronluk kesim.
50W Fiber lazer makinesi ile 100 mikronluk kesim.
(Not: Burada mikron olarak kuyumculukta kullanılan ‘mikron’ birimini kullanıyoruz.)
Kuyumculukta 100 mikron=1 mm.’ye denk gelmektedir.
Mühendislikte kullanılan mikron terimi ise;
1000 mikron=1 mm.’ye denk gelmektedir
Bahsettiğimiz gibi altın kesiminde belirttiğimiz kalınlıklar daha da yukarılara çıkar.
Gümüş oldukça yumuşak bir metaldir ve fiber lazerle kesilmesi nispeten kolaydır. Tipik olarak metalleri ve plastikleri kazımak için tasarlanan lazer işaretleyiciler bile, birkaç tekrarlanan kontur çizgisiyle ince gümüşü kesebilir.
Fiber lazer ile gümüş işlemek çok kolaydır. LMS Fiber Lazer Makinelerimiz ile gümüş kesim, markalama veya kazıma yapabilir ve MOPA Lazer makinelerimiz ile renkli kontrastla çalışabilirsiniz.
Yazılımdaki ayarları değiştirerek gravürü beyazımsı/gümüşten neredeyse siyaha ve koyu tonlarda yapabilirsiniz.
Renk tonları ve gravür ayarları üzerinde daha fazla kontrol istiyorsanız, bir MOPA fiber lazer seçin.
Bu makinelerin kullanımı biraz daha zordur, ancak çeşitli ayarlar sunar ve çok keskin, derin renkler kazıyabilir.
Belirtildiği gibi, güçlü bir fiber lazer ile gümüş kesmek de nispeten kolaydır. Örneğin, 50Watt veya 100 Watt'lık bir makine ile milimetre kalınlığında gümüşte kolayca kesim veya gravür çalışmaları yapabilirsiniz.
Bu makineler çok detaylı mücevherler veya gümüş parçalar için idealdir.
Kısa tirajlarınız varsa veya tek seferlik küçük gümüş parçaları kesmeniz gerekiyorsa, fiber markalama lazeri kullanabilirsiniz.
Makine daha sonra bir kontur çizgisini birkaç kez tekrarlayacak ve sonunda gümüşü kesecek şekilde ayarlanır. Lazerin gücü ne kadar yüksek olursa, gümüşü o kadar hızlı kesersiniz.
Gümüşün kazınması veya kesilmesi, mikroskobik metal parçacıkları havaya bırakır. Bu nedenle (kelimenin tam anlamıyla önemlidir), lazer makinesi ile kesim yapacaksanız, bir Vakum cihazının da bulunması tavsiye edilir.
Çok küçük toz parçacıklarının çıkarılması ve filtrelenmesi için LMS Hepa Filtreli Vakum sistemimizi öneriyoruz. Bu tür filtreleme, metalleri kazırken ve keserken neredeyse zorunludur.
Altın, gümüş, platin veya titanyum gibi çok sayıda değerli metali işlerseniz, toz da filtrede birikir ve daha sonra HEPA filtreden geri kazanılabilir.
Tüm fiber lazer markalama makinelerimiz LMS D85 Divizör (döner markalama) modül ile donatılabilir, böylece yüzükler, şişeler, diş kaşıyıcıları, mumluklar, vazolar veya peçete halkaları gibi yuvarlak nesneler istenilen herhangi bir şekil ve boyutta kolayca (derin) kazınabilir.
Ayrıca altın ve gümüş astarları kesmek için aksesuar portföyümüzde bulunan Otomatik veya Manuel Astar besleme aparatları ideal bir çözümdür
Lazer markalama teknolojisi, tam tasarım özgürlüğü sunarak, logolar, küçük alfanümerik karakterler, süslü yazılar ve hatta fotogerçekçi tasarımlar gibi neredeyse her tasarım fikrinin değerli metaller üzerinde doğru şekilde yeniden üretilmesini sağlar.
Lazer markalama, çok çeşitli olası kullanımlara sahiptir ve bu nedenle tüm sektörlerde çok popülerdir.
Otomotiv, Savunma, Kozmetik, Metal Sanayi, Kuyumculuk, Tekstil, Baskı, Kalıpçılık, Gastronomi mutfak eşyaları gibi daha birçok sektörde kullanılan bu yöntem ürünlerin üzerine kalıcı Barkod, Data Matrix kod, logo, seri no, lot no gibi tanımlama ve izlenebilirlikte hızlı ve maliyetsiz çözüm olmaktadır.
Gravürler birçok farklı malzemeye uygulanabilir ve özellikle dayanıklı ve uzun ömürlü oldukları kanıtlanmıştır.
Tipik uygulama alanları, örneğin, tip levhalarının oluşturulması veya seri üretimde münferit parçaların numaralandırılmasıdır.
Hangi Tür Malzemelere Lazer uygulanabilir?
Bu iki makine birçok malzemeyi, plastiği, deriyi, metali ve diğerlerini kazıyabilir. Ancak, temel fark nedir ve neden biri diğerinden çok daha pahalıdır? Bu blogda, bu iki teknoloji arasındaki farkın ve birincil kullanımlarının ne olduğunu açıklayacağız.
Her iki makinenin ana yapısı görünüşte benzer görünebilir, ancak bu makinelerin içinde kullandığı teknoloji farklıdır. Fiber lazer, UV lazerden farklı bir güç tedarikçisi kullanır, aradaki fark, UV lazerin bir su soğutucu tarafından soğutulması gerekirken, Fiber lazerin yalnızca hava ile soğutulmasıdır.
Bu makineler, farklı malzeme gravür çözümleri için tasarlanmıştır. Fiber lazer oyma makinesi birincil kullanım oymacılığına sahiptir ve metal markalama endüstrilerine çözümler sunar, bu makine tüm metal malzemeleri markalayabilir, kazıyabilir (gravür ve markalama arasındaki farkı görün) ve oyabilir. Ayrıca UV lazer, plastikleri ve camı işaretlemek için pratik bir çözüm olarak tasarlanmıştır - metallerden kağıda kadar çok sayıda malzemeyi kazıyabilen UV lazer makinesi. Bu makinelerin kazıyabileceği ve işaretleyebileceği malzemelerin listesini kontrol edin.
UV lazer metallerin sadece bazılarına markalama yapabilirken, plastiklerin hepsine markalama ve kazıma yapabilir. Ayrıca Ahşap, Deri, Tekstil, Kağıt, Karton gibi malzemelerede markalama yapabilir. Doğal taşlarda kazıma ve markalama yapar. Fiber lazer ise Metallerin tümüne markalama ve kazıma yapar. Altın ve Gümüş kesimi yapabilirsiniz. Plastiklerin bazılarında markalama yapabilir. Deri, Tekstil gibi ürünlerinde bir kısmında markalama yapar. Elektronik bileşenler, pil şarj cihazları, elektrik telleri, bilgisayar aksesuarları, cep telefonu aksesuarları (cep telefonu ekranı, LCD ekran) ve iletişim ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. İlaç, yiyecek, içecek ve kozmetik sanayi. Cam, kristal ürünler, yüzey ve iç ince film gravür, seramik kesme veya gravür sanat ve zanaatları, duvar saatleri ve kol saatleri ve camlar. Yüzey işleme ve kaplama filmi işleme için metal ve metalik olmayan malzemelerin çoğunluğu, hafif polimer malzemeler, plastik, yangın önleyici malzemeler vb. geçirgen polimer malzeme üzerine işaretlenebilir.
Görebildiğimiz gibi, UV Lazer Fiber lazerden daha fazla malzeme kazıyabilir. UV lazer, farklı malzemeler üzerinde markalayabilir, ancak metal malzemeler üzerinde daha az oyma ve oyma gücüne sahiptir, fiber lazer makinesi, metaller üzerinde markalama, kazıma ve oyma sırasında UV lazere göre önemli bir avantaja sahipdir.
UV lazer makinelerinin avantajları nelerdir?
UV lazer teknolojisinin ana avantajı, metal olmayan malzemeler de dahil olmak üzere farklı malzemeler üzerinde çok işlevli ve kazıma kapasitesidir. Bu teknoloji aynı zamanda döner gravür, lineer kılavuz gravür, konveyör gravür sistemi ve Kamera Yakalama Sistemi gibi otomasyon sistemlerini de kullanabilmektedir.
UV lazer makinelerinin dezavantajı nedir?
UV lazer teknolojisinin dezavantajlarından biri, metaller üzerinde oymacılığın zayıf olmasıdır, eğer metalleri kazıyabilen ve oyabilen bir makine arıyorsanız, fiber lazer oyma makinesi daha iyi bir seçenek olacaktır.
Fiber Lazer Makinelerinin avantajı nedir?
Basit bir deyişle, fiber lazer oyma makinesinin ana avantajı, yüksek hızda ve metal malzemelerde kazıma, işaretleme ve oyma kapasitesidir. Fiber lazer aynı zamanda farklı metal olmayan malzemeleri de markalayabilir, ancak bu malzemelerin üzerine kazımanın sonucu UV lazer makinesinde olduğu kadar iyi yapılmayacaktır. Ancak bu, fiber lazer makineleri için ekstra puan, metaller üzerinde mükemmel çalışma ve bazı metal olmayan malzemeler üzerinde çalışma kapasitesi.
Fiber Lazer Makinelerinin dezavantajı nedir?
Bu makinenin dezavantajı, metal olmayan malzemeleri kazımak istediğimizde ortaya çıkıyor. Ahşap, cam, tüm plastikler, kağıt veya genel olarak şeffaf nesneler gibi UV'nin kazıyabileceği birkaç malzemeyi kazıyamaz veya işaretleyemeyiz. Örneğin, bu makine hem ABS hem de PLA'yı farklı ürünlerde çok yaygın olan plastikleri kazıyabilir. Bu plastik malzeme üzerindeki gravür, fiber lazer makinesini kullandığımızda %5 ila %10 ergime oranına sahiptir, bu, parmağınızla dokunduğunuzda gravürün yüzeyini sadece dokunarak hissedebileceğiniz anlamına gelir. UV lazer makinesi kazıma ile asla olmayacak bir şey.